Alle har mobiler efterhånden, og for at kunne bruge dem til opkald og SMS, kræver dette et mobilabonnement, og dem findes der mange af efterhånden. Det kan svært at navigere havet af forskellige mobilabonnementer. En vigtig del er at finde ud af hvilket eller hvilke netværk de forskellige abonnementer er tilkoblet. En anden vigtig detalje er, hvorvidt der er oprettelsesgebyr eller ej, og om der er en bindingsperiode. Der kan være en del penge at spare ved at finde det rette mobilabonnement.

Fri tale og hvad betyder det?

De fleste mobilabonnementer har efterhånden fri tale, dog findes der nogen billigere abonnementer med begrænset tale. Hvad der menes med fri tale er, at uanset hvor meget man taler i telefon, så betaler man ikke ekstra, da dette er inkluderet i abonnementet. Dette er især en fordel for dem som snakker rigtig meget i telefon, da man ikke skal bekymre sig om at løbe tør tale tid.

Hvad med data?

Når man køber et mobilabonnement, følger der også en mængde data med. Data bruges når man ikke er koblet på wifi, og da man bruger en del tid hjemmefra, om så det er i offentlig transport eller ens arbejdsplads, der ikke har wifi, er det vigtigt af have nok. Alle abonnementer har data i Danmark, nogen har endda fri data, men ikke alle mobilabonnementer har data i EU, så hvis man rejser meget, er dette en vigtig detalje.

Er der forskel på netværk?

Det er vigtigt at overveje hvilket netværk ens abonnement er tilkoblet. Hvis man bor ude på landet, er der nogen netværk, der ikke har stærke signaler. Derfor er det vigtigt at vælge et netværk, hvor man også kan være koblet på derhjemme. Hvis ikke man er koblet til et netværk derhjemme, kan man ikke modtage SMS’er eller opkald, og det kan derfor være svært at komme i kontakt med andre eller blive kontaktet.